borspellen
Bordspellen

Leukste bordspellen van 2020

Met de leukste bordspellen van 2020 heb je altijd een goede avond. Een avond vol plezier met vrienden en familie. Wat is de top 10 leukste bordspellen van 2020?

Kwakzalvers

1.    Kwakzalvers van Kakelenburg

Dit is een leuk spel wat je eindeloos kunt spelen met vrienden en familie. Je moet zelf een toverdrank maken. Maar pas op! Als je te veel ingrediënten toevoegt kan de drank ontploffen door de knalerwten.

Een verslavend spel. Een echte topper voor zowel volwassenen als kinderen.

Koop hier het bordspel Kwakzalvers van Kakelenburg.

Codenames

2.    Codenames

Dit is een populair bordspel. Een echt woordspel. Het doel is om als eerste contact te leggen met de spionnen. Je speelt alleen of in teams en moet de identiteit van de spionnen onthullen. Dit is een bordspel waarbij de avond voorbijvliegt.

Je kunt hier het gezelschapsspel Codenames kopen.

Ticket to ride europe

3.    Ticket to Ride Europe

Met het bordspel Ticket to Ride Europe reis je door heel Europa per trein. Je gaat door de tunnels van Zwitserland en met een veerboot over de Zwarte Zee. En je bouwt treinstations in de grote steden van Europa. Dit is eindeloos speelplezier met het hele gezin. Je hebt tactische inzicht nodig, maar ook geluk en lef.

Lees hier meer over het bordspel Ticket to Ride Europe.

Escape room bordspel

4.    Escape Room The Game

Hou je van escape rooms? Dan vind je dit spel ook te gek. Het is een zenuwslopend en uitdagend spel voor twee personen. Je moet puzzels oplossen en aanwijzingen vinden. Je hebt maar 60 minuten om te ontsnappen. Red jij het?

Koop hier het bordspel voor twee personen Escape Room The Game.

Catan kosmonauten

5.    Catan Kosmonauten

Dit is het nieuwste spel uit de succesvolle Catan-serie. Deze nieuwe serie heeft nieuwe miniaturen. Je kunt je met Catan Kosmoauten opnieuw helemaal verliezen in de wereld van Catan. Als vanouds verrassend. Een spannend familiespel, maar je moet ook logica en strategie hebben. Een leuk familiespel.

Dit wordt als het beste Catan bordspel gezien uit de Catan-serie. Houd er wel rekening mee dat een spel lang duurt, zoals elk Catan bordspel.  

Koop hier het bordspel Catan Kosmonauten.

Wingspan bordspel

6.    Wingspan

Een vogelspel, maar vol met spanning en tactiek. En zelfs een beetje educatief. Je moet in het opvangcentrum de beste leefomstandigheden creëren voor vogels. Echt weer een ander soort bordspel. Dit bordspel kun je in je eentje spelen, of met z’n vieren. Het spel is makkelijk en snel te begrijpen.

Koop hier het bordspel Wingspan.

Lynx bordspel

7.    Lynx

Het bordspel Lynx is echt een familiespel. Je traint je brein en verbetert je concentratie met dit gezelschapsspel. Je hoeft niet op je beurt te wachten, dus zoek je plaatjes. Dit is een super leuk bordspel voor jong en oud. Het bordspel is een puzzel en verandert steeds. Dit houdt het spel levendig en leuk.

Je koopt het Lynx bordspel hier.

Oud hollands keezenspel

8.    Oudhollands Keezenspel

Is dit het meest gezellige bordspel van Nederland? Veel mensen denken van wel. Dit gezelschapsspel is een combinatie tussen Mens Erg Je Niet en het kaartspel Pesten. Afhankelijk van de kaart die je opgooit, mag je iets met de pion doen. Dit is een spel waarbij je heel de avond kunt lachen.

Je koopt het Oudhollands Keezenspel hier.

Carcassonne

9.    Carcassonne

Het bekende spel Carcassonne in een nieuw jasje. Je krijgt punten door op een strategische manier de poppetjes op het veld te plaatsen. Een heel leuk gezelschapsspel. Het bekende spel is opnieuw vormgegeven met uitbreidingen. Ken je het spel nog niet? Dan zal je het makkelijk snappen en kun je zo meedoen. Dit spel is elke keer dat je het speelt weer anders.

Koop hier het bordspel Carcassonne en geef het iemand cadeau.

Shit happens bordspel

10. Shit Happens

Dit is een hilarisch gezelschapsspel. Je komt in allerlei situaties terecht waarin je een keuze moet maken. “Elke nacht in bed plassen?” of “Je vader naakt zien?”. Je moet kiezen. Dit spel staat garant voor een hele leuke avond vol gelach. Ideaal voor vrienden. Een spel waarbij je niet veel hoeft na te denken. Let op: dit spel is wel in het Engels en is voor 18 jaar en ouder.

Koop Shit Happens hier en beleef zelf hilarische avonden.

Wil je nog snel bordspellen en andere games in huis? Wat zijn volgens jou de leukste bordspellen? Is dit een nieuw spel, zoals de bordspellen hierboven? Of zijn volgens jou de leukste bordspellen of gezelschapsspellen juist traditionele of oudere spellen? Het belangrijkste is dat je een leuke, gezellige avond hebt met vrienden en/of familie. Daarvoor is een bordspel de beste keuze.

Lees hier mijn tips als je liever een gezelschapspel doet via de app

Reacties uitgeschakeld voor Leukste bordspellen van 2020