spelletjes op iphone
App

Spelletjes om op afstand te spelen

Juist in deze tijd zijn spelletjes om op afstand te spelen een hele gezellig oplossing om toch wat quality time met gezin door te brengen. Zo heb je thuis toch nog sociale spelletjes om op afstand te spelen met vrienden, opa & oma en anderen.

Lijkt jou dat leuk?

Dit zijn de gezelligste gratis spelletjes om op afstand te spelen. Je kunt ze downloaden op je telefoon of tablet. Nodig vrienden en familie uit in het spel om samen het spel te spelen. Het is een leuke manier om op afstand contacten te onderhouden en samen iets ‘gezelligs’ te doen.

Alvast veel spelplezier!

wordfeut iphone

Wordfeut

Dit is een zeer bekend en geliefd spel om op afstand te spelen met mensen die je kent en mensen die je niet kent.

Wordfeut is net als Scrabble. Je krijgt dus letters toebedeeld en moet hier woorden van maken die je op het bord aanlegt. Elke letter heeft een bepaalde waarde die tezamen je score maken.

Je kunt spelen tegen vrienden en familieleden van wie je de spelnaam kent. Of je kunt spelen tegen onbekenden. Het leuke aan Wordfeut is dat je ook kunt chatten met tegenstanders. Zo ontstaan er Wordfeut-vriendschappen.

Weet jij die driekeer woordwaarde te pakken? Ben jij beter in Wordfeut dan je moeder?

Kortom: een heel leuk spel om te spelen als je thuis geen tegenstander hebt.

Wordfeut voor iOS

Wordfeut voor Android

Rummikub app

Rummikub

Een andere gouden ouwe. Rummikub is ook een zeer populair bordspel dat is uitgebracht in een app. De Rummikub app werkt hetzelfde als het traditionele bordspel Rummikub. Je kunt ook in dit spel op afstand spelen tegen vrienden en familie, of tegen een onbekende speler.

Wie legt als eerste zijn stenen uit?

Rummikub voor iOS

Rummikub voor Android

Draw Something app

Draw Something

Ken je het onderdeel in Party&Co waarin je wat moet tekenen en de medespelers moeten raden wat je tekent? Dit onderdeel is Draw Something. Jij moet raden wat tegenstanders tekenen en vice versa.

Je kunt spelen op afstand tegen verschillende medespelers. Je ontdekt dus elkaars tekentalent, of ontdekt dat de ander totaal geen talent voor tekenen heeft.

Draw Something is een heel leuk spel om met een ander of anderen te spelen. Dit wordt zeker lachen om elkaars creatie. En het is natuurlijk veel moeilijker om te tekenen op je smartphone of tablet.

Draw Something voor iOS

Draw Something voor Android

De slimste mens app

De Slimste Mens

Je kent De Slimste Mens van het tv-programma De Slimste Mens. De makers van het tv-programma hebben ook een app gemaakt van dit spelletje. Nu kun je De Slimste Mens spelen op afstand met vrienden en familie. Wie is de slimste?

De app heeft dezelfde spellen als in het tv-programma. Bijvoorbeeld de Open Deur-ronde en de 3-6-9-ronde. Ben jij slimmer dan je vrienden, opa en oma?

Helaas ontbreken de grappige commentaren van de jury. Daarvoor moet je het tv-programma blijven kijken.

De Slimste Mens voor iOS

De Slimste Mens voor Android

Uno app

Uno

Uno is een heel bekend kaartspel. Je hebt het waarschijnlijk weleens gespeeld. Het doet erg denken aan het kaartspel Pesten, maar met andere kaarten en regels. Uno is nu ook beschikbaar als app. Zo kun je Uno dus ook spelen op afstand met vrienden en familie.

De app Uno werkt ongeveer hetzelfde als het kaartspel Uno. Je kunt spelen tegen vrienden en familie. Het leuke is dat je ook kunt interacteren met de andere spelers. Bijvoorbeeld via spraakberichten en door ‘Uno’ te roepen als je nog één kaart hebt.

Heel leuk dus om op afstand te spelen.

Uno voor iOS

Uno voor Android

Trivia crack app

Trivia Crack

Ben je fan van het sportspel Triviant? Dan kun je dit spel nu ook via een app spelen op afstand met vrienden en familie.

Trivia Crack lijkt namelijk erg op Triviant. Je moet vragen beantwoorden in 6 verschillende categorieën. Het is bijna net als bij het spelen van het bordspel, want je kunt met de medespelers praten via de chatfunctie in de app. Wie van je familie is echt het aller aller slimst?

Trivia Crack voor iOS

Trivia Crack voor Android

Wil je liever console spellen spelen en deze achteraf betalen? Wat zijn jouw favoriete spelletjes om op afstand te spelen?

Reacties uitgeschakeld voor Spelletjes om op afstand te spelen